Hoofdmenu
Startpagina
- - - - - - -
- - - - - - -
bedrijf
Bedrijfgegevens
- - - - - - -
- - - - - - -
Contact
Contact Menu
- - - - - - -
- - - - - - -
Fotovoltaïsche Panelen

Home 7-stappenplan Stap 1/7 - Is mijn woning wel geschikt?
Stap 1/7 - Is mijn woning wel geschikt? PDF Afdrukken E-mail

Hieronder vindt U een schema in 7 stappen voor het installeren van een PV-systeem

1: Kan het wel op mijn woning?

De voorwaarden voor een goede installatie:

Het dakvlak:

Pv-panelen kunnen zowel op een plat dak als op een hellend dak geplaatst worden. Men moet wel één en ander overwegen in functie van het beste rendement.

Het hellend dak heeft een hellingsgraad tussen de 10 en de 60°, maar ideaal is tussen 30 en 45°. Gelukkig zijn de meeste hellende daken in België zo gebouwd.

Het dakvlak waar de panelen op komen ligt tussen het oosten en het westen langs het zuiden. Uiteraard is de beste richting pal naar het zuiden. Toch houdt een dak dat naar bvb het westen of het oosten gericht is nog minstens 85% van zijn rendement!
City Energy kan voor u de exacte richting en hellingsgraad van uw dakvlak berekenen.

Bemerkingen

• Elk type dakbedekking komt in aanmerking. Al is er wel een gering prijsverschil naargelang het soort dakbedekking (pannen, leien, roofing , metaal,…).
• De laag van het dak die het water buiten houdt (het zogenaamde onderdak) wordt niet doorboord of gebruikt. Een lek door het plaatsen van zonnepanelen is dus zo goed als uitgesloten. Ook de dakbedekking zelf wordt steeds netjes terug op zijn plaats gelegd.
• Voor panelen dient geen bouwvergunning te worden aangevraagd. Daarenboven kunnen de panelen meestal ideaal naar het zuiden gericht worden.
• Schaduw van dakkapellen, bomen, schoorstenen, e.d. zijn uit den boze. Plaatsen waar schaduw komt, moeten dan ook vermeden worden door op die plaatsen geen panelen te leggen.
• De leidingen die moeten gelegd worden zijn allemaal elektrische leidingen en worden door City Energy zorgvuldig geplaatst. Bij de pv-panelen komt er geen water aan te pas en zijn er dus ook geen leidingen met water!

 
cityenergy_003.jpg
CityEnergy_049.jpg
CityEnergy_082.jpg
No images

© 2014 City Energy

Mechelsestraat 169  1840 Londerzeel Vlaams Brabant (België)

Telefoon: +32(0)52 55 48 91   Faxnr.: +32(0)52 55 39 02

webmaster Jeroen