Hoofdmenu
Startpagina
- - - - - - -
- - - - - - -
bedrijf
Bedrijfgegevens
- - - - - - -
- - - - - - -
Contact
Contact Menu
- - - - - - -
- - - - - - -
Fotovolta´sche Panelen

Home Wat is zonne-energie? Photovoltaic
Photovoltaic PDF Afdrukken E-mail

Een zonnecel bestaat uit een plaat halfgeleidend materiaal (meestal silicium) met daarop 2 metalen contacten. Valt er licht op de cel dan ontstaat er een elektrische spanning tussen de boven- en onderzijde van de cel: het zogenaamde photovolta´sch effect. Het materiaal (silicium) wordt halfgeleidend genoemd omdat er alleen een stroom gaat lopen onder bepaalde condities, bijvoorbeeld als er licht op valt. Als de + en de - van de zonnecel niet met elkaar zijn verbonden dan is de spanning het grootst, de zogenaamde open klemspanning. Wordt de + en - van de cel met elkaar verbonden dan gaat er een stroom lopen en zakt de spanning in de cel. Een eventueel aangesloten lamp gaat nu branden.

Een PV-paneel ofwel zonnepaneel wordt opgebouwd uit 36 of 72 zonnecellen. De zonnecellen worden elektrisch met elkaar verbonden. De cellen worden in een PV-paneel gelamineerd tussen een glasplaat aan de voorzijde en tedlar aan de achterzijde. Het geheel wordt opgesloten door een aluminium frame.

Een zonnepaneel levert stroom overeenkomstig aan de stand van de zon. Op het hoogste punt levert hij maximaal vermogen (zelfs bij bewolking) en 's nachts nul.

Maar de vraag naar energie loopt nu eenmaal niet gelijk met de stand van de zon. Bijvoorbeeld bij stroomvoorziening voor koelkasten en verlichting. Vandaar worden de systemen met het net gekoppeld. Op deze manier kan de opgewekte energie overdag gebruikt of teruggegeven worden en wordt 's nachts de stroom van het net gebruikt.

Tussen het paneel en het net wordt altijd een omvormer geplaatst. Omdat de zonnestroom generator gelijkstroom levert is het veelal nodig dat deze gelijkstroom omgevormd wordt naar wisselstroom door middel van een inverter (omvormer). Veel apparaten werken op wisselstroom zoals wasmachines, televisies, boormachines enz.

 
cityenergy_004.jpg
CityEnergy_043.jpg
CityEnergy_081.jpg
No images

ę 2014 City Energy

Mechelsestraat 169  1840 Londerzeel Vlaams Brabant (BelgiŰ)

Telefoon: +32(0)52 55 48 91   Faxnr.: +32(0)52 55 39 02

webmaster Jeroen